Fysio Attitude on vuonna 2017 perustettu yhden naisen yritys. Toiminta-ajatus yritystä perustettaessa oli tuottaa laadukkaita fysioterapiapalveluja tanssijoille ja muille taitolajien harjoittajille sekä urheilijoille ja aktiiviliikkujille. Sillä tiellä ollaan edelleen ja nautin suunnattomasti työstäni, jota saan päivittäin toteuttaa. Mutta miten siihen päädyttiin?

Olen rakastanut liikettä ja liikkumista niin pitkään kuin muistan. Lapsena istuin piikkarit jalassa olohuoneen matolla ihaillen yleisurheilijoiden suorituksia televisiosta, leikin mäkihyppääjää pihalla itse rakennetusta pienestä lumihyppyristä hypätessä ja kiipeilin salaa mummolan navetan parruissa. Silloin minulla oli myös kaksi ammattivaihtoehtoa: tanssija ja hiihtäjä. Ensimmäinen toteutui ja toisesta jäi itselleni harrastus.

Opiskelin tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa vuosina 2002-2008. Koulussa minun kehonhuollon ja anatomian opettajana ja fysioterapeuttina toimi fysioterapeutti Jarmo Ahonen, joka sai minut jo silloin kiinnostumaan terveydestä, hyvinvoinnista sekä monipuolisesta ja kehittävästä harjoittelusta. Valmistumisen jälkeen lähdin töihin ulkomaille ja ymmärsin, kuinka suuri apu Jarmon opit ja fysioterapiahoidot olivat minulle ollut. Loukkaannuin työskennellessäni Portugalissa ja tulin Suomeen leikattavaksi. Minulla oli pitkä sairasloma ja kuntoutusjakso tiedossa ja ajattelin, että tarvitsen jotain järkevää tekemistä sille ajalle. Yhteishaku ammattikorkeakouluihin oli viimeistä päivää käynnissä ja päädyin hakemaan opiskelemaan fysioterapiaa. Silloin alan valinta tuntui sattumalta, mutta monta kertaa myöhemmin sitä pohtiessani olen ymmärtänyt, että ala on minua varten aina ollut.

Opiskeluja tein toisinaan yhtäaikaisesti ja toisinaan vuorotellen tanssijana työskentelyn kanssa. Opiskelujen edetessä minulle vahvistui ajatus siitä, että haluan ryhtyä yrittäjäksi valmistuttuani, jotta saan toteuttaa juuri sellaista työtä kuin tahdon. Valmistuin vuonna 2017 ja samalla perustin Fysio Attituden. Jarmo Ahonen tarjosi minulle paikka Art Fysiolta ja olen siitä lähtien tehnyt siellä vastaanottotyötä. Art Fysio on upea työpaikka, jossa on yhteisöllinen henki ja siellä saa aina apua ja sparrausta kollegoilta. Vuonna 2018 aloitin työskentelemään Olarin Voimistelijoiden Ovo Teamin ja Ovo Juniorteamin fysioterapeuttina sekä Suomen sulkapallomaajoukkueen fysioterapeuttina. Työmahdollisuudet ovat lisääntyneet nopeasti ja olen erittäin kiitollinen siitä.

Uusi askel on tämä blogi, johon tulen julkaisemaan sekä itse kirjoittamia että vierailijoiden kirjoittamia tuotoksia. Aiheina on fysioterapia, terveys, liikunta ja hyvinvointi. Tavoitteena on tuottaa helposti luettavia ja ymmärrettäviä artikkeleita ja muita kertomuksia. Tervetuloa seuraamaan!